socializare si relaxare in centru de zi tineri adulti cu handicap mintal psihic Bucuresti Nord

Centrul de zi ``Ana``

Str. Petru Rareș Nr. 1, Sector 1
Sediul Asociației se află în sect. 1, lângă Gara de Nord, unde funcționează și Centrul de zi Ana.
Clădirea cu un teren de 400 mp sunt proprietate a Asociației, în apropiere de stația de metrou Basarab, cu acces simplu la toate mijloacele de transport în comun, inclusiv pentru beneficiarii care vin din localități limitrofe sau din provincie.
loc de joaca tineri adulti cu handicap mintal psihic
sala clasa scoala centru de zi tineri adulti cu handicap mintal psihic
Imobilul are o suprafață de cca 260 mp dispusă pe 4 niveluri, cu 3 săli de clasă, un cabinet de logopedie, 1 Atelier, 1 sală de gimnastică, birou, bucătărie, sală de mese și grupuri sanitare la fiecare nivel.
Toate spațiile au fost dotate în 2021 cu mobilier nou, adaptat cerințelor educaționale. Astfel, toate sălile de curs sunt  mobilate și utilate modern, fiind creat un mediu sigur cu un confort sporit și adecvat tuturor activităților pe care le desfășuram.
Centrul este dotat cu sistem de climatizare pentru fiecare sală și centrală proprie.
Centrul de Zi Ana a fost înființat în anul 2000 mai întâi ca centru de zi pentru copii cu handicap mintal, apoi, ținând cont de înaintarea în vârstă a beneficiarilor, la solicitarea familiilor și aparținătorilor, l-am transformat în Centru de zi pentru adolescenți și tineri.

În prezent, beneficiarii repartizați în grupe desfășoară zilnic în timpul orelor de program activități educative, de recuperare, stimulare complexă, de recreere-relaxare, integrare socială și terapie ocupațională în atelierul lucrativ.

Centrul de Zi Ana are bucătărie proprie și sală de mese cu grup sanitar, iar beneficiarii primesc zilnic mâncare gătită (mic dejun, prânz, gustări/desert). Alimentele sunt monitorizate și păstrate în condiții optime, depozitate corespunzător. Pentru toate alimentele servite se păstrează mostre, conform reglementărilor în vigoare.

Transportul de acasă la centru și înapoi pentru beneficiari poate fi asigurat la cerere, cu microbuzul Asociației.

Înscrieri

În limita locurilor disponibile, solicitările de înscriere se fac în urma unei întâlniri la Centrul de zi, între reprezentantii Asociației si aparținător, cu prezența beneficiarului.

Criterii de eligibilitate orientative (selectiv):

Beneficiarii direcți ai Centrului de zi Ana sunt tineri cu dizabilități mintale și asociate (mintale plus fizice). Diagnosticele lor sunt autism, tulburări din spectrul autist, oligofrenie, Sindrom Down, parapareze, encefalopatii, alte sindroame.
  • tinerii au vârste între 16 ani – 36 ani;
  • dețin Certificat de încadrare în grad de handicap gr. I sau II, eliberat de D.G.A.S.P.C Comisia locală de evaluare a persoanelor cu handicap;
  • nu manifestă tendinţe de violenţă, distrugere sau (auto)agresivitate (nu prezintă un pericol pentru ceilalți beneficiari)
  • nu suferă de boli cronice transmisibile (Hepatită, TBC, HIV, etc);
  • au domiciliul in Bucuresti, într-o localitate limitrofă sau într-una din localitățile în care Asociația Sf. Ana desfășoară activități specifice;
  • provin din comunitate și se afla în întreținerea familiei sau în căsuțe familiale;